Не е била открита ДНК на Георги Семерджиев по три предмета в колата му, причинила жестоката катастрофа на бул. "Черни връх" в столицата, при която преди година и половина загинаха две млади жени. Това стана ясно по време на заседанието на Апелативния съд, на което бе огласена експертизата.

ДНК-следа няма и по въздушната възглавница, разпънала се в автомобила при инцидента. Експертизата беше приета в отсъствието на вещото лице, което я е изготвило, съобщи БНТ.

По време на заседанието беше разпитана една от двете жени, за които се твърди, че са тествали колата на Семерджиев във фаталната нощ - Велина Аршинкова. По нейна молба то се проведе при закрити врата, за да не станат публично достояние подробности от интимния й живот със Семерджиев. Свидетелката запази мълчание пред медиите и на влизане, и на излизане от съдебната зала.

Свидетелският ѝ разказ продължи около час, а след това стана ясно, че тя не е шофирала колата, а е била на задната седалка. Според нея зад волана не е бил и обвиняемият Георги Семерджиев, уточнява БТА.

Пред съда Аршинкова е заявила, че автомобилът е бил управляван от трето лице - непозната за нея жена. Предполага се, че това е Елена Йорданова. По думите на Семерджиев това е втората свидетелка по делото.

Снимка: БТА

Въпросната Елена Йорданова обаче до момента не се е явявала пред съда. Не е била открита на посочения адрес. Апелативният съд ѝ даде последна възможност да се яви на следващото съдебно заседание. Ако тя не го направи, ще бъде заличена от списъка със свидетели по делото.

След разпита стана ясно, че обвинението иска съдът да сезира Районната прокуратура за лъжесвидетелстване. Точната причина не стана ясна, а искането беше отхвърлено.

"Аз не знам какъв беше смисълът да гледаме делото на закрити врата, тоест нейният разпит, защото нищо интимно не стана на въпрос. Били са приятели със Семерджиев и толкова. Описва момента на катастрофата, но не е така както е. Първоначално, че се удрят, а след това като се разцепва колата я попитах дали е изпаднала на платното, а тя каза, че е изхвърчала в градинката, което няма как да стане просто", заяви адвокат Пламен Димитров, цитиран от БНТ.

Процесът срещу бившия футболист трябваше да продължи още в края на януари, но беше отложен заради смъртта на един от частните обвинители, роднина на една от двете жертви.

26-годишната студентка Христина Дилева и 22-годишната Хариет Стефанович загинаха на 5 юли 2022 г., когато 35-годишният Георги Семерджиев, седнал зад волана на луксозен джип "Ауди", помете такси на кръстовището на бул. "Черни връх" и ул. "Свети Наум" в София с висока скорост, след което се блъсна в асансьора на метростанция "Европейски съюз". От силния удар колата се разцепи на две и едната половина удари смъртоносно двете млади жени, които по това време са се движили по тротоара.

В края на април м.г. Софийският градски съд призна за виновен Георги Семерджиев и го осъди на 20 години затвор при първоначално строг режим. Присъдата обаче бе обжалвана и в края на септември Софийският апелативен съд даде ход на процеса.

Дир.бг