Изчезналата 17-годишна Ивана Георгиева от Дупница е била подлагана на тормоз от съучениците си в класа. Поради тази причина с нея е работил и психолог и психиатър, родителите й са я водили на консултация и в Кюстендил. Кметът на Дупница каза в събота пред БТА, че ще предизвика проверка по отношение на това каква е била средата в учебното заведение.

Майката на изчезналото момиче пък разказа пред БНТ, че Ивана може да е била разстроена, защото си е купила лекарство, защото била настинала, а в училище са й направили забележка.

Момичето е в неизвестност от 22 февруари, издирването продължава. Родителите на Ивана са съобщили на местната полиция в четвъртък в 22:00 часа, че не се е прибрала и търсят помощ. Служителите от Районно управление (РУ) Дупница са предприели незабавни издирвателни действия, момичето е обявено и за общодържавно издирване, казаха от полицията.

Периметърът на издирването се разширява, съобщиха от полицията в Кюстендил. От там посочиха, че днес на терен работят повече от 150 служители на МВР от Кюстендилска област, жандармеристи и доброволци.

Оттам припомниха, че в РУ Дупница работи оперативен щаб, който координира действията на екипите и се ръководи от директора на Областната дирекция на МВР - старши комисар Светослав Григоров.

В акцията участват кучета, ползват се и термокамери. В обхождането на терените около Дупница от сутринта в неделя в социалните мрежи се организираха доброволци.

Дир.бг