Полицаи и доброволци продължават търсенето на изчезналото 17-годишно момиче от Дупница. Сборният пункт, откъдето те могат да получат инструктаж накъде да се насочат да търсят, е Районното управление на полицията в града.

Забележка в училище и тормоз от съучениците ѝ може да са станали причина за изчезването на Ивана.

Момичето е в неизвестност от четвъртък, когато е оставило телефона си при класната и е напуснало гимназията по хранително-вкусови и химични технологии. Родителите ѝ са съобщили в полицията в града в четвъртък, в 22:00 часа, че не се е прибрала и търсят помощ.

За последен път камера на магазин е запечатала момичето. Тя е без връхни дрехи.

Стотици полицаи, жандармеристи, доброволци и горски служители издирват момичето. В търсенето се използват дронове, термокамери и кучета.

Вчера беше разширен периметърът на зоната, която се претърсва. Някои места са обходени повторно, казаха от Областната дирекция на полицията. На терен са били над 150 служители на МВР от Кюстендилска област, жандармеристи и доброволци. В Районно управление - Дупница работи и оперативен щаб, който координира действията на екипите на място. В социалните мрежи беше създадена и специална група "Да намерим Ивана", където доброволци споделят кои места вече са проверени и обходени.

"Ивана е изключително стеснителна, срамежлива и не много разговорлива", споделя в групата съученичка на момичето.

Майката на изчезналото момиче разказа, че Ивана може да е била разстроена, защото си е купила лекарство, тъй като била настинала, а в училище са й направили забележка. 

Кметът на Дуприца Първан Дангов обяви, че е разпоредил вътрешна проверка на училището, където е учило момичето, ще иска обяснения от директорката и психоложката на учебното заведение.

"Тя е била изолирана от всички. На никого не му е пукало", каза Дангов пред БНТ. Той бе категоричен, че ако има нарушения и те са довели, съзнателно или несъзнателно, до случващото се, то трябва да има наказания.

Дир.бг