Заместник-министърът на икономиката и индустрията Ивайло Шотев посети Шумен и проведе срещи с областния управител Добромир Добрев, кметът Христо Христов и представители на бизнеса.

“Радвам се да видя толкова много хора тук днес. Известно ми е, че Шумен е индустриално развит град и има необходимите условия за това. Тук съм да чуя предизвикателствата пред вас и според възможностите на министерството и правителството да окажем съдействие. Вярваме, че изпращаме правилни сигнали към бизнеса. Факт е, че имаме редовно правителство и приет бюджет и това дава спокойствие и сигурност”, каза по време на срещата в общината зам.-министър Шотев.

Кметът Христо Христов заяви, че той и екипът му имат за основен приоритет запазване и развитие на условията за развитие на общината и за това залагат на доброто партньорство с бизнеса, който работи и се развива в Шумен и региона. “Желанието ни е да работим ръка за ръка. Уверявам ви, че имате на нашата подкрепа във всичко за едно нормално функциониране на вашите дейности”, подчерта Христов.

Зам.-кметът Николай Колев представи накратко част от приоритетите на кметското ръководство и постави част от проблемите, с които се сблъсква общината - недостига на работна ръка, липсата на достатъчно обучени кадри за работа в производствата и др. “Идеята ни е да имаме регулярни срещи и да решаваме бързо и точно конкретни проблеми и въпроси ако възникнат такива”, заяви Колев.

След встъпителните думи срещата продължи при закрити врата.

По-рано заместник-министърът на икономиката и индустрията Ивайло Шотев се срещна с областния управител Добромир Добрев. Акцент в разговора са били възможностите за устойчиво развитие и привличането на нови инвеститори, за които Шумен има като дадености в индустриалния парк с цел превръщането на града ни в център на индустрията и икономиката на Североизточния район, съобщиха от пресцентъра на Областна управа. На разговора са присъствали заместник областният управител Нели Георгиева и Николай Тончев - изпълнителен директор на „Индустриален парк“ Шумен.

ШУМ.БГ