Сребърен и бронзов медал спечелиха състезателите на тенис клуб “Шуменец” на провелото се в Пловдив Държавното лично първенство по тенис на закрито до 18 годишна възраст.

Норис Карагьозян се окичи с бронза на сингъл, а на двойки тандемът Норис Карагьозян/Велин Александров спечелиха сребърни медали.

Надпреварата се проведе при много добри условия в зала „Атаро Клима" в Пловдив.

В турнира на сингъл Норис Карагьозян започна от осминафиналите, където се наложи с 2:1 сета над Борис Борисов ТК НСА. На четвъртфиналите шуменският тенисист победи с 2:0 поставения под №3 Станислав Косев (ТК "Кристи", гр.Дряново). В мача за достигане до финал Норис Карагьозян срещна поставения под №1 в надпреварата Ангел Владов (ТК "Черно море Елит, Варна) и записа загуба и зае третото място. Владов стана шампион след победа над Калоян Шиков (ТК "ДМ Тенис", гр.Стара Загора).

Със спечелените точки  Норис Карагьозян се изкачи на трето място в националната ранглиста при юношите до 18 г.

В надпреварата на двойки във финала при юношите Норис Карагьозян и Велин Александров (ТК "Шуменец", Шумен) загубиха с 2:6, 3:6 от поставените под №1 Борислав Кирилов (ТК "Вектор Тенис Спорт", София) и Ангел Владов (ТК "Черно море Елит", Варна).

“Отлично представяне направиха състезателите на ТК “Шуменец” в началото на годината. Състезанието е най-силното за зимния сезон. Надявам се да продължим с успехите през годината и да подобряваме резултатите си и на открито, като вече започнахме да се готвим за сезона”, каза за ШУМ.БГ треньорът в ТК “Шуменец” Богомил Радославов.

ШУМ.БГ