19-годишен шуменец е задържан в полицейския арест, след като вчера сутринта е извършил няколко престъпления, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

Хронологично, престъпната му дейност започнала от обект на ул. “Строител“ 1 в Шумен в ранните часове на вчерашния ден. Там младежът взломил стъклопакет на входна врата, проникнал в павилион за парични преводи и задигнал лаптоп, 204 лотарийни билети и 175 лева.

След това с такси отишъл в село Дибич, където в двора на частна фирма видял паркиран лек автомобил Мини купър. От колата задигнал мобилен телефон, собственост на 74-годишен мъж. Върнал се отново в Шумен с друго такси и проникнал в двор на фирма на ул. “Индустриална“, от където извършил кражба на газова бутилка с клапан и маркуч.

В 9,24 часа 36-годишен мъж от Шумен съобщил, че докато разтоварва стока в търговски обект от ул. “Владайско въстание“ неизвестен младеж е потеглил с буса му Мерцедес Спринтер. Малко по-късно автомобилът бил засечен от екипи на полицията. Спрян бил на бул. „Мадара“.

Зад волана се оказал 19-годишен мъж от Шумен, без криминални регистрации. Изяснено било, че по време на движението си предизвикал три леки пътнотранспортни произшествия, като нанесъл щети по паркирани автомобили.

Проверката показала, че младежът е неправоспособен, а след тест за шофиране след употреба на наркотични вещества и техни аналози била отчетена положителна на канабис проба.

Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. За извършените престъпления са образувани досъдебни производства.

Работи се по изясняване на съпричастността му към извършена кражба на пари от вендинг машина на бул. “Мадара“ в Шумен, добавиха от полицията.

ШУМ.БГ