Започват състезанията за школниците от Ученическа спортна школа "Хан Крум". Подновените преди сезон състезания между спортни школи от страна ще се проведат в осем вида спорт.

На 23 март от 10:00 часа в СК “Плиска” първи  ще се изявят момичетата и момчетата по мини хандбал. Участват ОДК гр. Варна, УСШ гр. Русе и домакините от УСШ – Шумен. Общо четири отбора ще играят  по системата "всеки срещу всеки", след което ще се определи и крайното класиране.

В понеделник (25.03) пък стартират турнирите по волейбол за момичета в три възрастови групи. В турнира ще играят шуменските състезателки, УСШ гр. Русе и УСШ гр. Разград. От 9:00 часа в Тренировъчна зала към Градски стадион "П. Волов" ще играят момичета под 14 г. и момичета под 13 г., а в СК Плиска от 12:00 часа ще се проведе състезанието по детски волейбол за момичета под 12 г.  

Също на 25 март в зала “Младост” е турнирът по мини баскетбол за момичета и момчета до 11 годишна възраст, където шуменските отбори ще се състезават с представителите на УСШ гр. Плевен, ОДК гр. Търговище и ОДК гр. Разград. Баскетболният турнир стартира от 10:00 часа, ще се изиграят общо 6 мача - 3 срещи  за момичета и 3 срещи за момчета.

През месеците април, май и юни ще се проведат турнирите за купата на УСШ по шах (25.04 в Общински шах дом), карате, футбол, лека атлетика и бокс.

Отборите от УСШ “Хан Крум” се надяват на подкрепа от публиката. Входът за всички турнири е свободен.

ШУМ.БГ