Всички нападения срещу цивилни са абсолютно неприемливи и ние осъждаме тероризма във всичките му форми. Това се посочва в позиция на Министерството на външните работи (МВнР), публикувана в социалната мрежа "Екс".

Изразяваме нашите най-искрени съболезнования на семействата на жертвите на вчерашната атака край Москва, се допълва в съобщението на МВнР.

По-рано от министерството съобщиха, че по информация на посолството на Република България в Москва до този момент няма данни за загинали или пострадали български граждани при стрелбата в концертна зала в Москва.

Въоръжени мъже в камуфлажни униформи откриха снощи стрелба с автоматични оръжия в концертна зала в руския град Kрасногорск, последвана от огромен пожар. При нападението, за което пое отговорност групировката "Ислямска държава", до момента има данни за 115 жертви. В болници са 121 ранени, от които 60 са в тежко състояние. Руската Федерална служба за сигурност (ФСС) е докладвала на президента Владимир Путин, че са задържани 11 души, включително четирима пряко замесени в атаката.

 

БТА