Григор Димитров продължи с невероятното си представяне и се класира за финала на Мастърс турнира в Маями.

Гришо счупи прокобата срещу Александър Зверев и победи немската звезда с 6:4, 6:7, 6:4.

ВИДЕО ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК >>>

Така само в рамките на 24 часа Григор победи двама представители на топ 5 в тениса, а в последните си три мача в Маями той се наложи над трима играчи от топ 10.

Невероятно представяне от българина, който за трети път в своята кариера ще играе на финал от подобно ниво. Първият случай бе спечеленият от него Мастърс в Синсинати през 2017-а, докато вторият му финал бе само преди пет месеца в Париж.

А в битката за титлата утре вечер той ще има възможно най-трудното предизвикателство - шампионът от Australian Open Яник Синер, който от началото на сезона има 21 победи в 22 мача.

Иначе Григор бе блестящ срещу Зверев. А това е съперник, срещу когото българинът бе в серия от седем поредни поражение.  Отличен на сервис и ограничил грешките до минимум, Гришо така и не допусна пробив в хода на всичките 2 часа и 37 минути тенис.

Първият сет в мача се развиваше равностойно, а в най-дългия му пети гейм Григор трябваше да отразява брейкбол, но се справи.

Иначе останалите геймове минаваха доста лесно за сервиращия и нищо непредвещаваше, че в решителната десета част, когато при изоставане от 4:5 Зверев ще допусне брейк.

Гришо получи своя сетбол при 40:30 и веднага се възползва, за да затвори сета с 6:4.

Равностойната и почти безпроблемна игра за сервиращия продължи и във втория сет, в който не видяхме дори и точка за пробив, а нещата логично трябваше да се решават чрез тайбрек.

Там обаче Григор мина през единственият си сериозен срив в мача. От 1:1 българинът загуби последователно три точки, а след това изостана с 2:6.

Макар първите два сетбола да бяха спасени, Зверев не сбърка в третия си шанс и затвори сета със 7:4 в тайбрека.

Така се стигна до решителен трети сет, в който за щастие Григор бе адски солиде, близо до перфектеното.

Българинът проби в седмия гейм за 4:3, като преди това отново бе отразил брейбол на Зверев.

Последваха два сервис гейма на нула, които означаваха финал на Мастърс турнира в Маями. Освен това победата му означава и завръщане в сред най-добрите 10 в тениса от понеделник.

Дир.бг