Пожар в двигателния отсек на лек автомобил обхвана сухи треви в гориста местност край село Сини вир, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

Сигнал за пожара е приет в 10:40 часа на 12 април. На място бил пратен екип на РСПБЗН - Каолиново. До горящия автомобил огнеборците отишли пеша. Ликвидирали пламъците с два пожарогасителя, но огънят от автомобила бил обхванал сухи треви и храсти. На помощ на място пристигнали екипи от Шумен и Нови пазар. Пожарът в сухите треви, на площ от около 800 кв.м, бил ликвидиран с помощта на пръскачки и тупалки. Автомобилът е напълно унищожен, а причина за пожара е техническа неизправност.

Два часа по-късно е прието съобщение за пожар в стая на къща в село Вълнари. Към адреса бил насочен противопожарен екип на РСПБЗН - Нови пазар, а след това на помощ в гасено пристигнал втори екип на службата в Каолиново. Огнеборците заварили да гори имот в селото. Пламъците тръгнали след неправилно боравене с огън от сина на собственика на имота. В гасенето са се включили и доброволци от формированието в Каолиново. Унищожени са около 25 кв.м покривна конструкция. Къщата е спасена от опожаряване.

На 13 април в 06:46 часа е приет сигнал за пожар в стая на къща на ул. „Дойран“ в Шумен. Към адрес бил насочен екип на РСПЗБН - Шумен. При пристигане на място заварили да гори покривна конструкция. В пламъците са унищожени мебели, черна и бяла техника хранителни продукти, опушени са около 150 кв.м стени, около 60 кв.м покривна конструкция. Изяснено било, че пожарът бил предизвикан от 30-годишен мъж от Шумен. Приведен и настанен е за лечение в ДПБ - Царев брод.

ШУМ.БГ