Три автомобила на шофьори, хванати да карат след употреба на алкохол и наркотици, са иззети през почивните дни.

Жена от Сливен е  установена да шофира след употреба на наркотични вещества. Проверката от екип на РУ- Нови пазар била извършена малко след 15 часа в събота. На 362 км. на АМ „Хемус“ бил спрян водач на лек автомобил Мерцедес със софийска регистрация. Зад волана била 45-годишна жена. Тествана била с дръг чек, отчетена е положителна на метамфетамин проба. Предала доброволно две пакетчета с бяло прахообразно вещество и саморъчна свита цигара, които по нейни данни са метамфетамин и марихуана. Автомобилът бил иззет. Дала е кръвна проба за анализ, след което е задържана за срок до 24 часа в полицейското управление в Нови пазар. За извършено престъпление по чл. 343 „Б“ ал. 3 от НК е образувано досъдебно производство.

36-годишен жител на село Иглика е хванат да шофира след употреба на алкохол. Проверката от екип на пътна полиция била извършена около полунощ на 13 април. В село Калино бил спрян водач на лек автомобил Рено Меган с шуменска регистрация. Зад волана бил 36-годишен местен жител. Тестван бил с дрегер, отчетени са 1,77 промила алкохол в издишания въздух. Автомобилът бил иззет, мъжът е задържан в полицейския арест. За извършено престъпление по чл. 343 „Б“ от НК е образувано бързо производство.

В обедните часове на 14 април за проверка на ул. “Васил Левски“ в Нови пазар за проверка бил спрян водач на Рейндж Роувър с шуменска регистрация. Автомобилът бил управляван от 49-годишен мъж. Тестът с дръг чек отчел положителна на кокаин проба. Водачът е дал кръвна проба за анализ. Автомобилът е иззет с протокол за доброволно предаване. 49-годишният е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Нови пазар. За извършено престъпление по чл. 343 „Б“ ал. 3 е образувано досъдебно производство.

ШУМ.БГ