Двама шуменци оглавиха класацията за най-добри бармани в страната
Шуменецът Павел Георгиев е безспорният победител в състезанието по наливане и поднасяне на Stella Artois. Надпреварата, в която участваха 27 бармани от страната, е част от програмата на XXII-то Национално състезание на барманите, състояло се вчера и онзи ден в Хотел-галерия Графит във Варна. Това съобщиха за ШУМ.БГ от Българската асоциация на барманите.
Двама представители от Шумен - град с традиции в производството на бира влязоха в челната тройка - Пламен Георгиев на първо и Калоян Кулев на трето място. Втори се класира миналогодишния шампион във Флеъра Тихомир Михайлов от Добрич, уточниха от БАБ. И тримата победители получиха специални награди.
За втора поредна година престижната надпревара на барманите се провежда с подкрепата на белгийската марка бира.В специално организираното състезание по наливане и поднасяне на Stella Artois се включиха всички 27 участници в първенството. Всеки от тях положи максимални усилия и професионализъм в изпълнението на 9-те стъпки от прочутия ритуал - идеалното измиване на чашата, през задължителния ъгъл на наливане от 45 градуса, достигането на пяна от точно 3 см, отрязването й и правилното поднасяне на два перфектни бокала Stella Artois, с което шуменци се справиха най-добре.
ШУМ.БГ
6266
21
PGRpdiBjbGFzcz0iYWRzLXpvbmUiIGlkPSJhZHMtem9uZS16b25lMm5kcGFyYWdyYXBoIiAgCiAgICAgCiAgICAgCj4KICAgIAogICAgICAgIAogICAgICAgIAogICAgCjwvZGl2Pg==
Коментари
Анонимен
Евала момчета, пожелавам ви още повече успехи и да сте живи и здрави :)
toncho
Павка, е вече на бири ще трябва да мина...
То уискито чалам за наливане май нема... само на пиене има:))))
Анонимен
къде е барман Павел и аз да си пия кафето там ?
Анонимен
къде е барман Павел и аз да си пия кафето там ?
Анонимен
вув зино иване
* Коментар транслитериран от системата
0 0браво
искам чисто сърдечно да поздравя павел и другите момчета за спечелените награди. само дето има една работа, че в бг наливна бира и то по такива кръчми като зино почти не се пият, аз не се сеяам сега дали въобще имат целогодишно работещ гриф за такава, а тая стела не знам дали някъде някой въобще я пие. Сега знаейки, че Павел и неговите приятели също ще прочетът това искам да попитам нещо. Моят стаж е изцяло изграден гастрономията. Не казвам, че съм добър барман, сервитьор или въобще кръчмар. Но все пак, смея да твърдя, че имам някакво така познание към нещата. Аз така като се замислия се сещам за три вида специално бармани- 1. така наречените циркаджий това са бармани които правят примерно 10 15 вида коктейли въртят бутилки до замайване и са доста усмихнати винаги обикновено такива хора се наемат срещу много висок надник в силно концетрираните с туристи места. 2. класически персонал или барман в случая, това е нормално персонал доста серйозен, рядко се усмихва имат понятие от почти всичко, най често тези хора са наемани в класически ресторанти, много често това са дори хора с зъвършени специално курсове или училища, знаят всичко дет се казва. и 3. нам познатите редовен персонал. бармани, в случая, който се наемат за да обслужват най-голямата група клиенти. а именно, постояна клиентела, доста изнервеща да бъда честен, често такива бармани трябва да лавират и да знаят от всичко, поне по малко. трябва да се усмихват достатъяно, да знаят по молко за всяко питие, да са добри оратори, организатори и така да се каже да се грижат за атмосферата...
Искам да попитам Павел и другите момчета според тях от коя група спадат. Не искам да ви провокирам ни най-малко, просто питам като "колега".
А Павеле аз съм бил в Зино сигурно над 100 пъти било то по обед да си пия кафето или пък вечерно време, поздравявам ви за заведението добро е като за Шумен пълно е и хората го харесват. Ти си вършиш работата добре, но доколкото знам ти си и така да се каже тартора там. Нали? Но виж, почти сега всичките пъти които съм идвал нещо е куцало много рядко, особено някой барман, ти се усмихват. Поръчките често се бавят, имате по един тон персонал който най-често приказва по между си или с приятели и много рядко с клиентите. Доста често ако попиташ нещо ти отвръщат с исвестна доза неприязън. Какъв точно е проблема? Някак се губи чувстовото за релакс и така да се каже "семейна" обстановка. Тъй де, хората които идват там са почти всекидневни, много от тях сигурн вждат персонала по-често от семействата си.
Не искам да прозвучи като реклама или нещо. И искам да е ясно, че нито работщ там, нито пък имам каквото и да е общо с 777 но искам да поздравя управителя и собственика, за според мен, добре водената политика. Успяват да най-често да си наберат персонал, който няма нищо общо с кръчмарството, но който в крайна сметка успяват да създадът атмосфера.
Разбира се двете заведения нямат нищо общо.
Поздрави!!!
Kaloyan Kulev
за пича с въпроса:
брато работил съм във вскакъв вид заведение, от кръчма до кафе цлуб, дискотеки рок барове, цлубове ресторанти и т.н. и бутилки мятам и кафета правя и знание имам някакво понеже постоянно чета се усмихвам и клиентите си преценявам и т.н. това е да си барман брат мисля че всеки барман ги може тия неща, дръг е въпроса иска ли да ги прави , заслуява ли си да ги прави или просто се изисква да прави само някои от тях чеерс бро и си помисли за прикъската за коня и бара :д
до кулев
мерси за отговора. много точно казано - мисля че всеки барман ги може тия неща, !дръг е въпроса иска ли да ги прави!. можеш ли да ми кажеш само какво е твоето мнение, защо много хора не искат да го правят, в това число и сервитьорите, в крайна сметка и те са част от общият вид на заведението. Аз все съм си мислил, че основната причина са "водачите" на тима. Дето се казва, какъвто царя таквиз и робите. хихихи чеерс мейт
майор
Павката е чешит да Ви кажа. Не се чува понякога какво говори прекалено много го лансира Юри, самозабравя се. Определено не буди в мен голямо уважение действието , като измил добре чашата, нялал бирата под 40 градуса , поднесъм бирата.))В Шумен определено има много по умни момчета , които правят много по стойностни неща от този образ.