Двама шуменци оглавиха класацията за най-добри бармани в страната
Шуменецът Павел Георгиев е безспорният победител в състезанието по наливане и поднасяне на Stella Artois. Надпреварата, в която участваха 27 бармани от страната, е част от програмата на XXII-то Национално състезание на барманите, състояло се вчера и онзи ден в Хотел-галерия Графит във Варна. Това съобщиха за ШУМ.БГ от Българската асоциация на барманите.
Двама представители от Шумен - град с традиции в производството на бира влязоха в челната тройка - Пламен Георгиев на първо и Калоян Кулев на трето място. Втори се класира миналогодишния шампион във Флеъра Тихомир Михайлов от Добрич, уточниха от БАБ. И тримата победители получиха специални награди.
За втора поредна година престижната надпревара на барманите се провежда с подкрепата на белгийската марка бира.В специално организираното състезание по наливане и поднасяне на Stella Artois се включиха всички 27 участници в първенството. Всеки от тях положи максимални усилия и професионализъм в изпълнението на 9-те стъпки от прочутия ритуал - идеалното измиване на чашата, през задължителния ъгъл на наливане от 45 градуса, достигането на пяна от точно 3 см, отрязването й и правилното поднасяне на два перфектни бокала Stella Artois, с което шуменци се справиха най-добре.
ШУМ.БГ
6267
21
asdf
PGRpdiBjbGFzcz0iYWRzLXpvbmUiIGlkPSJhZHMtem9uZS16b25lMm5kcGFyYWdyYXBoIiAgCiAgICAgCiAgICAgCj4KICAgIAogICAgICAgIAogICAgICAgIAogICAgCjwvZGl2Pg==
Коментари
Kaloyan Kulev
до пича с въпроса:
брато хората се поозлобиха малко а и в българия не е много благодарна професия... а и като кажеш какво работиш и хората ти се смеят в повечето случеи, а истината е че от нас зависи дали ътре ще те боли главата и да ти даваме савети как е по добре да се пие кое е новото в тенденциите и да ти даваме съвети кое може да ти помогне при главобол, гастрид , отпадналост и т.н. в миналото хората са пиели отвари а не хапчета и сега е така но само ако се доверите на опита на знаещ барман... друг е въпроса че и бар културата не е развита до там а именно това е нашата работа да насочим хората в правилната посока,но докато има хора дето си мислят че "ги режеш с мярката"вместо да се доверяват на трениран барман както е в цял свят ще е така хора това е за всички вас ние не наливаме на "око" а имаме броина система тези въпросните наливници са проектирани така че да пускат определена стръя за време... а колкото до майора не е хубаво да даваш отрицателни мнения така...
Витомиров
Имаш ти бройна система, мошеници,
Kaloyan Kulev
до витомиров:
пич не е мои проблема че ходите по долни кръчми да ви лъжат и още повече, че шефовете са на принципа "неквалифициран нали може да налива като му дам 300-400 лева заплата прави същото каквото го прави и квалифицирания които взема 600-700" кво да говорим повече или като сложат една едрогърда кака... нищо против нямам ама точно така като има отровни клиенти и отровни работодатели има и скептични мнения