6 фирми, от които три шуменски, две варненски и една от Аксаково участват в търга за ремонт на част от уличната мрежа в Шумен и селата в общината с останалите 1,4 млн.лв. пари от заема.
Днес, в 10 часа, в зала 304 на общината, комисия с председател инж. Иванка Борисова отвори офертите на кандидатствалите фирми по обществената поръчка. Това са „Барс“ АД, „Зебра“ ООД – Аксаково,  „Хидрострой“ АД - Варна, „Пътища“ АД – Шумен, "Инжстройинженеринг“ - ЕООД – Варна и „НСП-АТ“ ЕООД – Шумен.  
При отварянето на офертите присъстваха представители на трите шуменски фирми и медии. Документите и на 6-те фирми бяха допуснати до следващото заседание, на което ще бъдат прегледани съответствията им с изискванията на възложителя. Шуменската фирма „Барс“ кандидатства само за Лот 1, включващ улици в северната част на Шумен, както и кварталите „Макак“ и „Мътница“.

Прогнозната стойност за ремонтите на този Лот е 375 000 лв без ДДС.  „Пътища“ АД е подала документи за изпълнение на ремонтни дейности, освен по Лот 1 и по Лот 2 – улици в южната част на града и кв. „Дивдядово“, прогнозната стойност на който е 366 600 лв. По Лот 3 – изкърпване на уличната мрежа по селата в общината е кандидатствала другата шуменска фирма „НСП-АТ“ ЕООД. За изпълнението на този Лот ще отидат 425 000 лв, които са разделени по селата в общината, като сумите са съобразени с броя на жителите.
Останалите фирми  „Хидрострой“ АД – Варна и „Зебра“ - Аксаково кандидатстват и за трите Лота, а „Инжстройинженеринг“ - ЕООД – Варна за Лот 1 и Лот 2. Припомняме, че след проведената открита процедура по ЗОП за избор на изпълнители по приетата Програма за „Рехабилитация на част от уличната мрежа на гр. Шумен” със средства от облигационен заем на стойност 12 000 000 се получи финансов остатък в размер на 1 600 000 лв.
ШУМ.БГ