Започнаха летните машинни ремонти на улиците в Шумен, съобщиха от пресцентъра на общината. Първо за 209 хил. лв. изцяло ще се преасфалтират 4 отсечки, след което работата ще продължи по други 5.

Днес работници на "Барс" започнаха работа по ул. „Цар Освободител“, в участъка от ул. „Климент Охридски“ до ул. „Панайот Волов“. Веднага след приключване на работата в този участък, в края на седмицата, строителните дейности ще продължат по бул. „Ришки проход“, в участъка от ул. „Съединение“ до бул. „Мадара“. Ще бъде цялостно преасфалтирана и пътната връзка между бул. „Ришки проход“ и бул. „Мадара“ /пред "Лифтком"/.

Строителството на тези 3 обекта е на обща стойност 175 000 лв. без ДДС.

Паралелно ще се работи и по ул. „Съединение“, в участъка от ул. „Александър Стамболийски“ до ул. „Мизия“. Там ремонтът ще е на стойност 34 хил.лв. и ще бъде извършен от "Пътища" АД.

Все още не са приключили останалите процедури за текущ ремонт на уличната мрежа на територията на община Шумен. Най-скъпата е за ремонта на ул. „Владайско въстание“ в участъка от ул. „Ивайло“ до ул. „Васил Петлешков“, „Университетска“ в гр. Шумен – в участъка от асфалтова база на АМ „Черно море“ АД до път макашкото кръгово кръстовище, ул. „Строител“ – в участъка от ул. „Индустриална“ до бул. „Симеон Велики“ и на ул. „Индустриална“ в участъка от „Лавена“ АД до околовръстния път.

От общината напомниха, че паралелно върви и ръчно изкърпване на дупки по улиците. То се извършва от общинското предприятие „Строителство и благоустройство“, което за тази дейност има заложени в бюджета си 300 000 лева за цялата година.

ШУМ.БГ