На днешното заседание правителството отпусна 10 млн. лв .за ремонт на Път І-2 Русе – Шумен, съобщи за ШУМ.БГ прессекретарят на кабинета Анастасия Николова.

"Необходимите средства за целия първокласен участък от пътя са в размер на около 55 млн. лева. До края на 2012 г. реално могат да бъдат разплатени дейности на стойност 10 млн.лв., а в бюджета за 2013 г. ще бъде предвидено финансиране за довършването на цялото трасе", се казва в писмото.
Към настоящия момент поради основния ремонт, който се изпълнява на пътя  Силистра-Шумен, той е предпочитания маршрут от пристанище Варна до „Дунав мост".
Завършването на първокласния участък през идната година е сред приоритетните за правителството инфраструктурни обекти в страната, тъй като пътя Русе - Шумен е основна транспортна връзка в Североизточна България и създава условия за развитие на транспортоемки производствени дейности по оста "Русе - Шумен - Варна", на нови индустриални и бизнес зони.
На днешното заседание Министерският съвет гласува общо 13.5 млн.лв допълнителни средства. Другите 3,5 млн.лв са за пътя Смолян-Девин-Кричим. 
ШУМ.БГ