Крадци проникнаха в хранителен магазин на ул. “Владайско въстание” № 70 в Шумен малко след полунощ. С бързата намеса на полицията извършителите са задържани, видя репортер на ШУМ.БГ.

Продавачката от магазина на фирма “Барак” ООД обясни пред журналисти, че от полицейския СОД й се обадили малко около 3,00 часа сутринта. Когато отишла до магазина разбрала, че “крадците задигнали голямо количество цигари и нищо друго”.

Крадците били двама. Те дошли с бял бус и лек автомобил Ситроен с плевенска регистрация. Единият стоял отвън, а другият проникнал в обекта, като отворил вратата с помощта на две отвертки. На записите на охранителните камери се вижда мъж с гугла на главата. Той си носил пластмасова щайга и за около 20 секунди успял да я напълни с цигарите в магазина. Двамата мъже са били задържани след кратко преследване в съседните улички.

Към обяд на мястото все още работеха полицаи. Те извършиха оглед на двата автомобила, докато в патрулка наблизо седеше мъж с белезници на ръцете на видима възраст около 50 години. Криминалистите намериха ножици за метал под капака до двигателя на колата. От полицията отказаха всякакви коментари и добавиха, че повече подробности ще бъдат изнесени утре.

Управителят на "Барак" ООД Христо Христов обясни, че същият магазин е бил окраден по подобен начин в нощта срещу 28-ми февруари, затова допуска, че крадците може да са същите. "Благодаря на полицията за бързата реакция и професионализма", каза Христов. Задигнатите цигари били над 400 кутии.

ШУМ.БГ