Мъж от село Mадара пребил фелдшер от шуменския Център за спешна медицинска помощ. Инцидентът е станал снощи около 22,00 часа, научи ШУМ.БГ.

Фелдшерът Денчо Денев е пребит от 30-годишния Калин Николов. Нападателят е задържан за 24 часа.

В ЦСМП получили сигнал от 112 за оказване на помощ на възрастна жена от Мадара, за която имало съмнение, че е получила инсулт. Преди да тръгне екипът обаче в болницата нахлул синът й Калин. Той първо започнал да псува и обижда фелдшера, а когато разбрал, че медикът се опитва да повика полиция, го нападнал с юмруци.

“Държа се грубо, арогантно, започна да ме заплашва и после ме би”, разказа фелдшерът.  За мен е първи случай, но има и други колеги, които са нападани. Не знам кой ще вземе мерки, но... просто и аз ще избягам от тази работа, защото... да си намерят някой, когото да го бият”, каза Денев.

Фелдшерът получил фрактура на носни костици, както и натъртвания по лицето. Бил качен в спешното отделение, а към Мадара тръгнал друг екип. Пристигналите полицаи арестували Калин Николов.

“Сигналът от Център 112 е постъпил при нас в 22,11 часа и е предаден на екипа в 22,12. Самият побой е записан, че е  станал между 22,15 и 22,20 часа, така че не може да става дума за забавяне от наша страна”, каза за ШУМ.БГ началникът на ЦСМП д-р Илиян Илиев. Той не може да си обясни какво е провокирало агресията, като допусна, че може да се е състоял по-изнервен разговор между нападателя и оператора от Център 112. “Ние тръгваме в рамките на една минута след подаване на сигнала, ако няма някакви особени обстоятелства. Такива снощи не е имало”, каза Илиев и добави, че случаят е абсолютно недопустим.

Според комшии на нападателя той бил изключително буен. Преди години пребил жестоко чичо си. Мъжът живеел с майка си, той работел в цех за дървообработка в Шумен.

Днес Шуменският районен съд ще гледа мярката му за неотклонение. За нанасяне на средна телесна повреда той може да получи и ефективна присъда.

"По-късно днес или утре ще му бъде повдигнато обвинение по чл. 131, ал. 2, т. 3 от Наказателния кодекс", каза говорителят на Окръжна прокуратура-Шумен Орлин Куздов. Този член е за причиняване на телесна повреда на съдия, прокурор, полицай или медицинско лице и предвижда от една до пет години затвор.

 ШУМ.БГ