Върбица е първият град в България, който вече има уникална настилка, имитираща старинни павета. Освен нов паваж, в центъра има специално осветление, кътове за отдих, фитнес на открито и фонтан с ефект, наподобяващ речни вълни, съобщиха от ПР-агенцията, обслужваща проекта. Изпълнител на пpоекта е Консорциум „Инконсулт РБ”.

Досега центърът на Върбица е бил покрит със стар градешки камък. Сега камъкът е заменен с мултиколорните павета „Антик”. Те се правят в преливащи цветове, като могат да се постигнат до един милион различни нюанса. Този тип паве е подходящ за старинни селища и градове с богата история, чиито улици трябва да отговарят на цялостния дух на населеното място.

Средствата за ремонта на площада на стойност 900 000 лева са отпуснати от правителството „Орешарски“ по програмата „Растеж и устойчиво развитие на регионите”. По тази програма на община Върбица бяха отпуснати още - 120 000 лв. за игрище за мини футбол и тенис на корт, 180 000 лв. за реконструкция и модернизация на стадиона в село Бяла река и 200 000 лв. за рехабилитация на пътя Иваново – Върбица.

ШУМ.БГ