Две лентички на обновени детски площадки преряза тази сутрин кметът Красимир Костов. Успя да забие и кирка за първа копка на парк.

Трите обекта са част от проекта „Шумен – по-доброто място за живеене” по ОП Регионално развитие на стойност 5,263 млн.лв.

“За мен това е още един факт, че ние изпълняваме ангажимента си към благоустрояване на междублокови пространства, което е принос към това шуменци да получават все по-добри условия за живот”, каза градоначалникът, след като откри реновираната площадка между блоковете на улиците “Тракия”, “Одрин” и “Родопи”. Там “ЖСП-Стил” обнови две детски площадки и игрище за баскетбол за 550 хил.лв.

Втората лентичка кметът преряза в градинката до паметника на Вичо Папазов пред 2-ро ОУ “Д-р Петър Берон”. Там ремонт на детската площадка и чешмата около 200 хил.лв извърши варненската фирма “Пътстрой” с помощта на шуменски подизпълнител.

Пред читалище “Тодор Петков” в кв. “Добруджа” ще има фонтан. Това стана ясно пък на церемонията за първа копка  за обновяването на парковото пространство.

Визията на градинката ще бъде коренно променена. Ще се направят нови алеи, ще се нареди паваж, ще се сложат асфалт и нови детски съоръжения.
Фонтанът ще бъде до бул. “Мадара”. Какво ще представлява той обаче  засега не е ясно, тъй като не е поръчан и пари за него не са заложени в проекта. Кметът обеща да намери средства.

Цялостното реновиране на парка пред читалището ще струва около 300 хил.лв, а изпълнител е отново “ЖСП Стил”.

Целият проект „Шумен – по-доброто място за живеене” приключва на 6-ти юни. Най-много средства по него са отделени за кварталите “Дивдядово” и “Боян Българанов” - общо над 2,6 млн.лв. Работи “БАРС” АД.

“Няма рискове пред проекта, ще бъде завършен в срок. И в “Боян Българанов” и в “Дивдядово” извършените дейности са на около 70%”, каза Данаил Данчев от общинската евродирекция.

ШУМ.БГ