Кметът Красимир Костов посети днес обектите, включени в проекта „Шумен – по-доброто място за живеене”, който предвижда благоустрояване на площадки, междублокови пространства и улици в кварталите на града.

Работата по тях започна на 15-ти септември и трябва да приключи до юни 2015-та.

“С това продължават нашите усилия и изпълнение на ангажимента да подобрим условията на живот в крайните квартали на Шумен”, каза кметът, след като видя свършеното от ЖСП-Стил в кв. “Тракия”. Там фирмата има за задача да облагороди пространството между блоковете не улиците “Тракия”, “Одрин” и “Родопи” за 550 хил.лв.

Градоначалникът днес посети и градинката пред 2-ро ОУ “Д-р Петър Берон”, където работи “Пътстрой” - Варна. Срещу 165 хил.лв тя ще подмени настилката и детските съоръжения, ще ремонтира и пространството около паметника на Вичо Папазов.

Най-голям обем от дейности, като стойност, е предвиден за кварталите “Дивдядово” и “Боян Българанов”, където “БАРС” АД има на разположение съответно 1,1 и 1,5 млн.лв.

Предвидени са и допълнителни обекти в кв. “Добруджа” и около МБАЛ, които ще се финансират с около 700 хил.лв – икономии от проведените обществени поръчки за основните обекти. Фирмите са “Пътища” АД и “ЖСП Стил”. 

Проектът „Шумен – по-доброто място за живеене”е по ОП Регионално развитие. Той е на стойност 5,263 млн.лв, от които 5% местно съфинансиране.

ШУМ.БГ