Общо 23 740 лв. получава пет училища от Шуменско по програмата на Министерството на образованието и науката (МОН) „Информационни и комуникационни технологии (ИКТ) в системата на предучилищното и училищното образование“.

Със средствата учебните заведение ще доизградят Wi-Fi мрежи и ще създадат нови зони за нуждите на образователния процес в тях.

С най-голяма сума - 6 876 ще разполага ПГХТД "Проф. д-р Асен Златаров - Нови пазар. Останалите четири училища:  ПГ по СС - Нови пазар, ОбУ "Христо Ботев" в с. Ивански,  ПГСС гр. Велики Преслав и VI ОУ "Еньо Марковски" са с одобрено финансиране с по 4 218 лв.

В шуменското  VI ОУ, където има безжична интернет мрежа, със средствата по програмата на МОН, ще бъдат изградени три нови Wi-Fi зони. Те ще са на приземния, на първия и втория етаж в сградата на учебното заведение, обясниха от там за ШУМ.БГ.

За тази година по Националната програма "Информационни и комуникационни технологии в системата на предучилищното и училищното образование" се отделят 853 587 лева. Общо 138 училища ще получат средства за изграждането или доизграждането на безжични интернет мрежи и за създаването на нови Wi-Fi зони.

ШУМ.БГ