9 дарения са постъпили в БЧК-Шумен от началото на кампанията за подпомагане на пострадалото от войната население на Украйна до сега. Днес  червенокръстците започнаха и благотворителна акция по продажба на мартеници, средствата от които също ще отидат за нуждаещите се в атакуваната от Русия държава. 

„Виждаме, че хората имат желание да даряват. Има обаче строго определени изисквания към продуктите, които можем да приемаме. Те трябва да са нови, с етикет от производителя. Също така в кампанията не се събират храни“, обясниха пред ШУМ.БГ служители на БЧК-Шумен.

Приемат се нови мъжки, дамски и детски дрехи и обувки, спално бельо, топли завивки, нови хигиенни материали – памперси, кърпички и салфетки за еднократна употреба. Даренията се правят в централата на БЧК-Шумен на  ул. "Цар Освободител" № 143 от 8,30 до 17,00 часа. Телефонът за допълнителна информация на организацията е 0889 425555.

Доброволци от Младежкия Червен кръст в Шумен изработиха собственоръчно мартеници. Творбите си те предлагат на щанд пред сградата на Областна администрация. Всеки може да си избере мартеница и да пусне в кутията пари. Младежите от БЧК ще бъдат на същото място и утре след 11,00 часа.

ШУМ.БГ