Новак Джокович спечели много ценна победа в турнира от сериите "Мастъсрс" в Рим. Сръбският тенисист се наложи със 7:5, 7:6 (1) срещу Феликс Оже-Алиасим и стигна полуфиналите.

Победата в двубоя, завършил малко преди полунощ местно време, му осигури първото място в световната ранглиста за 370-ата седмица. Това означава, че Джокович ще започне защитата на титлата си на "Ролан Гарос" като водач в схемата.

За сърбина това беше 999-а победа в кариерата и първа срещу играч от челната десетка за сезона.

В полуфинала Джокович ще играе с Каспер Рууд. В другия двубой един срещу друг ще са Александър Зверев и Стефанос Циципас, които се срещнаха и в полуфиналите в Мадрид преди седмица - тогава победител излезе германецът.

 Двубоят между Джокович и Оже-Алиасим беше много вълнуващ и оспорван. Сърбинът беше във водещата роля и в двата сета, но съперникът му се бори и дълго устояваше на предизвикателството.

В първия сет водачът в световната ранглиста проби за 5:3 и сервираше за спечелването му, но Оже-Алиасим веднага върна пробива и изравни. Джокович все пак постигна целта си с още един пробив за 7:5.

Картината беше сходна и във втория сет. Сърбинът проби пръв и поведе с 5:2, като след това имаше и възможност за спечелване на мача, но канадецът се защити и на свой ред проби, за да изравни. Сетът стигна до тайбрек, в който Джокович беше убедителен и заслужи победата

Дневник