Ръчно изработени чанти и други предмети ще подредят доброволци от Шумен в благотворителен щанд. Уникалните стоки ще бъдат представени по време на фестивала за Еньовден “Зелени слънца” тази събота, 24 юни, в района на паркинга на комплекс „Създатели на българската държава“.

Средствата от благотворителната акция ще бъдат използвани за закупуване на храна за животните от шуменския общински приют „Тонка Петрова“.

Идеята за поредното събитие в помощ на приюта за кучета е на Андреа Керанов и съпруга й.  които вярват, че в град Шумен има много добри хора и дори едно малко действие може да помогне нещата да тръгнат към по-добро.

Около тях се събират и групи млади хора, които с ентусиазъм се включват в инициативите в помощ на животните в приюта. Едно от момичетата е 18-годишната Ема Георгиева, която повлича с креативността си още хора и ги приканва да творят за благотворителните каузи.

Ема и останалите инициаторите канят ентусиасти да се включат в благотворително рисуване върху текстилни торбички, за да бъде щандът по-цветен и зареден с красиви вещи. Рисуването върху торбичките ще е на 21 юни, сряда от 16,00 часа в студиото на пространството за изкуство От нота до цвят на бул. “Симеон Велики” 46.

ШУМ.БГ