Александър Везенков ще попадне във втората петица на Сакраменто за първия мач от новия сезон. Кингс гостуват в Солт Лейк Сити на Юта, а медиите, отразяващи отбора, масово съобщават, че Трей Лайлс, който е един от основните конкуренти на родната звезда на позицията на тежкото крило, няма да играе срещу Джаз.

Канадецът има проблеми с прасеца и ще бъде извън ротацията на Майк Браун, а видео от една от последните тренировки показа, че Саша играе именно с баскетболистите от втората петица. Със завръщането на Кийгън Мъри, който ще бъде титуляр, но пропусна последната предсезонна среща, в четвъртък сутрин се очаква именно Везенков да бъде първи избор от пейката на позиция "4".

Mъри бе избор №4 в миналогодишния Драфт и в дебютния си сезон постигаше по 12.2 точки, 4.6 борби и 1.2 асистенции като средни показатели. Лайлс пък започва втория си сезон в Сакраменто и общо осми в Лигата, а през 2023/2024 се включваше със 7.6 точки и 4.0 борби в 72 мача от пейката.

"Кралете" се изправят срещу Джаз в 4:00 сутринта българско време в четвъртък, като срещата ще може да гледате пряко в ефира на Diema Sport 3 HD.

Ако успеят да победят, калифорнийци ще изравнят баланса си в откриващите мачове през сезона. Досега в историята си те имат 37 победи и 38 загуби в първите си двубои за нова кампания.

По-рано в предсезонната подготовка Кингс победоха Юта със 116:113, а през миналия сезон спечелиха три от общо четири мача с този съперник в редовния сезон.

Междувременно Везенков се радва на засилен интерес и в социалните мрежи. За месеците, от които официално е играч на Сакраменто, последователите му в Instagram са скочили с близо 20 хиляди.

Когато подписа с Кингс в началото на юли, националът бе следван от малко под 70 хиляди души в популярната мрежа, докато сега, в навечерието на новия сезон, тази бройка уверено върви към 90 хиляди (88 000).

Дир.бг