Полицаи от Шумен задържаха 39-годишна жена, управлявала автомобил под въздействие на марихуана, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

Около 15,00 часа вчера на бул. “Симеон Велики“ в града за проверка бил спрян лек автомобил Хонда Сивик с шуменска регистрация. Зад волана била 39-годишна шуменка. Пътните полицаи я тествали с дръг чек, който дал положителен резултат за канабис. При последвало претърсване в жилището на жената криминалисти намерили плик с парче станиол с неправилна форма, с около 30 грама суха тревиста зелена маса, която по нейни думи е марихуана.

Жената била задържана за срок до 24 часа в полицейския арест в Шумен, като са образувани бързи производства за шофиране след употреба на наркотични вещества и за притежание на наркотични вещества.

Също вчера в Нови пазар бил задържан и 37-годишен от града за притежание на наркотици. След получена оперативна информация, че мъж държи наркотици в дома си, около 16,00 часа вчера криминалисти от полицейското управление в Нови пазар отишли на проверка в жилището му на ул. “Шейново“. Там намерили стъклен буркан с около 20 грама суха тревиста зелена маса, около грам метамфетамин и два флакона райски газ. Били иззети за лабораторно изследване. 37-годишният бил задържан в полицейския арест в Нови пазар, където му образували и досъдебно производство.

ШУМ.БГ