Полицейски служител е пострадал на пътя между Плиска и Каспичан, след като пиян шофьор удари патрулка, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

Инцидентът станал малко преди 21 часа снощи. 44-годишен полицай от РУ - Нови пазар стоял край пътя с преносима камера и засичал скоростта на преминаващите автомобили.

В това време водач на лек автомобил Сеат Леон с шуменска регистрация се движил от Нови пазар в посока към Плиска. Поради движение с несъобразена скорост мъжът зад волана загубил управление над автомобила. Напуснал пътното платно вдясно по посока на движението и ударил паркиран извън пътното платно Опел Вектра - служебен автомобил на полицията в Шумен. Колата се завъртяла и ударила полицая, който стоял пред нея.

Пострадалият е откаран за преглед в шуменската болница. Установени са наранявания по тялото и главата му, настанен е за лечение в болничното заведение без опасност за живота.

Материални щети са нанесени на автомобилите и на преносимата камера. Водачът на сеата, 27-годишен мъж от Нови пазар, е тестван за шофиране след употреба на алкохол и наркотични вещества и техни аналози. Отчетени са 1,51 промила алкохол в издишания въздух. Пробата му за наркотични вещества е отрицателна. Не е дал кръв за анализ.

Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Нови пазар. За извършено престъпление по чл. 343 „Б“ ал. 1 от НК е образувано досъдебно производство.

ШУМ.БГ