Спортно-развлекателен комплекс “Фабулис” няма да заработи скоро. Причината е, че са изникнали непредвидени нужди от ремонт. Това стана ясно на заседание на Правна комисия към Общинския съвет, която разгледа писмо от наемателя “Ексит” ЕООД.

Дивдядовската фирма, собственост на Десислава Петрова, трябваше да извърши ремонт за 44 хил.лв и да открие обекта още миналата година. Сумата пък трябваше да се приспадне от наема, който е 2500 лв на месец.

В процеса на работа обаче изникнали куп проблеми. Наемателят открил, че въпреки скорошния ремонт покривът пак тече и трябват още 15 хил.лв. Имало нужда и направили нова хидроизолация около сградата, подмяна на цялата ВиК система, подмяна на компрометирани гипскартонови плоскости и други, като всички разходи набъбнали до над 100 хил.лв.

Отделно от това фирмата установила и липса на важен модул на отоплителната система за около 50 хил.лв и проблем във външната топлоизолация на сградата от северната страна, който щял да глътне още около 38 хил.лв.

Заради това “Ексит” иска удължаване на гратисния период без наем до началото на юли 2015-та, както и всички разходи за ремонт да й бъдат признати и приспаднати от бъдещите наеми.   

Правна комисия реши да не взема конкретно решение по предложението, а вместо това да се изискат официално всички документи за изхарчените средства, после комисия да прецени доколко са оправдани разходите и има ли нужда от нови ремонти, и едва след това да се събере отново, за да дискутира темата.

ШУМ.БГ