Въпреки недоволството на родители и намерението им да съберат подписка, II-ро ОУ „Д-р Петър Берон“ от вчера официално въведе ежедневните униформи на учениците си.

“Нито при мен, нито в деловодството на училището беше внесена подписка от родители. Виждам, че децата идват с тениските, усмихнати са и няма недоволство”, каза директорът на Базовото училище Павел Павлов. 

Първоначално срокът за въвеждане на ежедневните униформи беше до края на септември, но той бе удължен с 15 дни заради решението да се добави сако към комплекта. Така ще има по-голяма възможност за комбиниране на облеклото. Съгласно директорската заповед, от вчера всички деца трябва да идват с униформи. 

Училището е осигурило по една резервна оранжева тениска за всеки клас, която ще се дава на ученик, който е забравил да си я облече вкъщи. Ако родител обаче откаже да изпраща детето си с униформа, то ще бъде санкционирано съгласно училищния правилник и Закона за училищното и предучилищното образование. За системни провинения те предвиждат и преместване в друго училище.

Комплект от сако, суичер, тениски с дълъг и къс ръкав излиза 70 лева. На 18 деца със социално слаби родители училището е осигурило безплатни униформи.

“Аз приемам, че нещата вървят добре и това, което правим, среща одобрение”, каза Павел Павлов. Той добави, че е нормално въвеждането на ежедневни униформи за първи път в града, да е съпроводено с трудности и дори грешки. Според него и други училища вече работят по въвеждането на ежедневните униформи. 

ШУМ.БГ