Тежък пътен инцидент с трима загинали е станал на главен път Шумен - Силистра, преди Венец до разклона до село Капитан Петко, има и ранени. Челно са се сблъскали Опел с благоевградска регистрация и Пежо с шуменска, видя репортер на ШУМ.БГ.

Загинали са две жени и един мъж. Четирима души са откарани в болница, сред тях и 14-годишно дете, всички са в тежко състояние.

По първоначална информация катастрофата е станала, след като шофьорът на Опела, който се движил в посока Шумен, е загубил контрол над автомобила, навлязъл е в лентата за насрещно движение, където се е блъснал в Пежото.

От пресцентъра на ОД на МВР съобщиха, че сигнал за катастрофата постъпил в 15:14 часа днес.

По-късно оттам добавиха, че починалите са мъж на 45 години и две сестри – на 31 и 41 години от Тутракан. Те са пътували в Опела. Зад волана е бил мъжът.

Четиримата откарани в болница са били в шуменското Пежо. Това са водачът на колата - 50-годишен мъж, 46-годишната му съпруга, 43-годишна жена, която е сестра на водача и 14-годишния й син, жители на Каолиново. Мъжът и двете жени са в тежко състояние, настанени са за лечение в болничното заведение с различни наранявания, предстоят им операции. Момчето е с временна загуба на съзнание и без опасност за живота.

На главен път Шумен – Силистра е въведена е временна организация на движението. Пътуващите от Шумен към Силистра да ползват обходен маршрут през село Хитрино - село Капитан Петко - Венец, а пътуващите към Шумен да преминават през селата Черноглавци, Габрица и Близнаци.  

В участъка между разклоните за селата Дренци и Страхилица е въведена временна организация на движението. Пътуващите в посока от Шумен към Силистра да ползват обходен маршрут село Хитрино – село Капитан Петко – село Венец, а пътуващите в посока Шумен да преминават през селата Черноглавци, Габрица и Близнаци. Водачите на МПС да ги управляват с повишено внимание и да спазват указанията на полицейските служители.

ШУМ.БГ