„РТК“ ООД ще чисти южната част на Шумен и през следващите 3 години. Ще й помага „АEC-X“ ООД от София. Двете фирми в сдружение единствени подадоха документи за участие в общинската обществена поръчка.

Офертата бе отворена днес от общинска комисия в състав Живка Атанасова, Цвета Николова и Анатоли Николов.

Фирма „РТК“ и досега почистваше южната част на Шумен. “АЕС-Х”ООД пък е частно дружество, регистрирано през 2001 г., специализирано в извършването на комунални услуги. От 2013 г. фирмата отговаря за почистването на населените места от община Елин Пелин, а преди това е работила в София.

Консорциумът им - „Клинър 2018“, ще чисти район Юг, в който влизат парк „Кьошкове“, всичко на юг от река Поройна, както и кв. "Дивдядово" и Шуменското плато.

Обществената поръчка за целия срок на договора е с прогнозна стойност 3,3 млн. лв. без ДДС. 

Припомняме, че бе обявен конкурс за външен изпълнител на сметоизвозването и снегопочистването само на район Юг. Намерението е общинското предприятие „Чистота“ да поеме дейности в северния район, който в момента се чисти от фирма "Екомакс". Купени бяха 3 нови боклукчийски камиона, но обществената поръчка за казаните за смет бе обжалвана и към момента е спряна.

ШУМ.БГ