Да украсим Шумен за Великден и да повишим настроението си приканват ученици и учители от СУ „Сава Доброплодни“. В пешеходната зона от пл. „Кристал“ към Руски паметник творците от училището предлагат на шуменци да покажат въображение, като за целта организират два пункта. 

От 10,00 часа до 14,00 часа утре всеки може да  участва във великденска работилница за изкуство. Желаещите могат да оцветяват керамични фигурки и рисунки. Други пък могат да изберат да шарят великденски яйца с различни техники. Предлага се и фейс арт и още - инсталация от големи великденски яйца, предназначена за селфита, изработена от Дилян Абаджиев. 

„Идеята ни е да привлечем вниманието на малки и големи към творчеството. В инициативата се включиха ученици от 6-ти до 9-ти клас на нашето училище. Искаме да предизвикаме хората сами да си украся яйце или да си оцветят фигурка и да си ги занесат в къщи за великденско настроение“, каза преподавателката Марияна Петкова.

„Яйцата, които шарим тук не са за великденско боричкане, а за красота и настроение. Радвам се, че хората проявяват интерес, снимат се купуват си яйца, а със събраните пари децата взеха още материали, за да творят и да правят изненади“, допълни учителката по изобразително изкуство Виолета Петрова.

ШУМ.БГ