Пет кръга преди края на сезона в Лига 1 ПСЖ си върна титлата във френския шампионат. Парижани разгромиха "Монако" със 7:1 и са недостижими на върха, водейки със 17 точки пред "монегаските".

Освен, че вкараха седем гола на един от основните си, футболистите на Унай Емери, го сториха срещу отбора, който преди година триумфира с титлата. Това е и най-голямата победа в историята на съперничеството между двата тима.

ПСЖ постигна невероятния резултат с едва девет точни удара, възползвайки се от много слабата игра на "Монако". По два гола вкараха Джовани Ло Селсо и Анхел Ди Мария, а по един добавиха Единсон Кавани и Юлиан Дракслер. Капитанът на "монегаските" Фалкао пък си вкара автогол.

Почетното попадение за "Монако" беше дело на Рони Лопес.

Титлата е №7 за ПСЖ в историята на клуба и пета, откакто "Катар спортс инвестмънт" придоби парижани през 2011 г.

Интригата на "Парк де пренс" приключи до 27-ата минута, когато парижани вече водеха с 4:0. Рони Лопес върна един гол, но след почивката се стигна до още три за домакините.

С разгромната победа ПСЖ не само си осигури титлата, но и се устреми към поредица от рекорди. Парижани изравниха постижението за най-много голове у дома – 68, като тепърва имат още два мача на "Парк де пренс".

ПСЖ има 103 гола общо и може да гони рекорда от 118 на "Расинг клуб Париж" от сезон 1959-60. С 87 точки до момента и още 15, които могат да се спечелят парижани се движат по график и към подобряване на рекорд от 96, който поставиха при последната си титла през 2015-16.

ПСЖ се нуждае и от три победи, за да подобри върховото си пожение от 30 успеха в рамките на една кампания.

Дневник