Софийският завод за метални изделия "Идеа Сервиз" ЕООД вече е единствен участник в обществената поръчка на община Шумен за доставка на 725 казана за смет. Това стана ясно днес по време на отварянето на ценовите оферти от конкурсната комисия.

Конкурентната фирма "Комуналтехмаш 97 M" AД от Бургас е отстранена поради несъответствие с техническите изисквания на възложителя. По-рано, на ниво разглеждане на документи, отпадна и третият участник „Панов“ ЕООД.

Припомняме, че миналата седмица имаше оглед на мострите. Още тогава се оказа, че контейнерът на бургаската фирма не отговаря напълно на изискванията.  

"Ясно беше казано, ако мострата не отговаря на техническото задание на възложителя, участникът се отстранява. Също така този участник не е представил и гаранционни карти и декларации, които са неделима част от техническото предложение", каза днес председателят комисията за избор на изпълнител и директор на строителната дирекция в общината инж. Валентина Йорданова.

Така днес бе отворена ценовата оферта само на "Идеа Сервиз". Оказа се, че фирмата предлага да достави контейнерите за смет на цена 660 лева за брой с ДДС. Така 725-те казана ще излязат общо 478 500 лв. с ДДС - колкото е и максималната прогнозна стойност на поръчката.

С новите контейнери ще оперира общинското предприятие "Чистота". То ще чисти град Шумен и кварталите "Мътница" и "Макак" вместо сега действащата фирма "Екомакс".

ШУМ.БГ