От 08.30 часа до 12.30 часа на 12 юли, четвъртък, временно се затваря за движение на моторни превозни средства в двете посоки пътят от паркинга пред Информационния център на паметник „Създтели на българската държава“ до хижа „Пазачница“ на Шуменското плато, съобщиха от пресцентъра н аобщината.

Ограничението се въвежда заради провеждането на третия етап от държавния военен шампионат по военен трибой в дисциплината крос на 8000 м., която ще се състои в района на Природния парк „Шуменско плато“.
се въвежда

Временната промяна в организацията на движение ще бъде обозначена с необходимата вертикална сигнализация.

Участници в състезанието по военен трибой са сборни отбори на Сухопътни войски, Военновъздушните сили, Военноморските сили, Сили за специални операции, служба „Военна полиция”, НВУ ”Васил Левски”, 61-ва Стрямска механизирана бригада и Втора Тунджанска механизирана бригада. Това съобщиха от пресцентъра на Военното училище, което е домакин на надпреварата.

Според регламента състезанието се провежда в три етапа. Първият включва стрелба с автомат „Калашников”. Вторият етап е хвърляне на граната в цел, който ще се проведе на 11 юли от 14.30 часа на стадиона във военния факултет. Последният трети етап е 8 000 метра крос на пресечена местност със снаряжение.

Закриването на шампионата и награждаването на победителите ще е на 12 юли от 14.00 часа на строевия плац във факултета.

ШУМ.БГ