"Лудогорец" започна с очакван и убедителен успех участието си в квалификациите на Шампионската лига. Българският първенец се наложи със 7:0 срещу "Крусейдърс" в Разград.

Воденият от Пауло Аутуори отбор показа превъзходството си срещу тима от Северна Ирландия и записа най-голямата си победа в евротурнирите.

Якуб Шверчок влезе като резерва в средата на втората част и за седем минути вкара три пъти. Два гола отбеляза Марселиньо, веднъж се разписа Клаудиу Кешеру, а Били Бърнс си вкара автогол.

Преди мача "Лудогорец" откри новоизградената трибуна за гостуващите привърженици на своя стадион.

Макар да не действаха максимално съсредоточено, шампионите имаха голямо превъзходство, разиграваха по-добре и бяха значително по-бързи от съперника си. Гостите трудно успяваха да създават атаки и не затрудняваха съперника си.

След няколко неуспешни атаки "Лудогорец" поведе в 25-ата минута с гола на Марселиньо. Отборът направи атака с няколко подавания от дясно и полузащитникът получи около точката за изпълнение на дузпа. Той овладя и с стреля в долния ляв ъгъл.

Последва пропуск на Върджил Мисиджан от добра позиция. Пет минути преди почивката "Лудогорец" удвои. Клаудиу Кешеру подаде от ляво, а пред вратата Били Бърнс си вкара автогол.

Третият гол за "Лудогорец" увеличи преднината си в 53-ата минута. Тогава Натанаел центрира в наказателното поле и Кешеру с глава засече във вратата.

Марселиньо отбеляза за втори път в 66-ата минута и с хубавия си гол направи резултата 4:0. Той направи двойно подаване с Лукас Саша, от когото получи технично с пата, и от далеч стреля точно.

Малко по-късно дойде времето на Якуб Шверчок да отбележи. Полският нападател вкара три пъти за седем минути. Най-напред в 73-ата Марселиньо центрира от ляво, Шверчок овладя на гърди и с воле преодоля вратаря на съперника.

След това той два пъти се възползва от грешки на защитата на "Крусейдърс" и вкара. В последната минута Миниджан изпусна да увеличи преднината на отбора си.

Дневник