Най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ наложи днес Шуменският окръжен съд на ветеринарния лекар и бивш инспектор от Агенцията по храните Красен Крумов. Той е обвинен за държане с цел разпространение и за отглеждане на марихуана.

Искането за налагане на постоянен арест бе на Окръжна прокуратура в Шумен. Прокурор Маргарита Георгиева заяви днес, че има достатъчно събрани доказателства, че обвиняемият Красен Крумов е извършител на престъпленията, за които е задържан. Според прокуратурата Крумов няма опасност да се укрие, но извършеното от него е с висок степен на обществена опасност, защото той е с медицинско образование, знае какво въздействие имат наркотичните вещества и ясно е съзнавал какво върши.

По време на днешното заседание стана ясно, че бившият инспектор от Агенцията по храните е признал вината си, но твърди, че отглежданата от него марихуана е била за лични цели. Мъжът е заявил, че сам е засял и отглеждал конопа, а технологията е намерил в интернет, от там се е сдобил и със семена. По време на разследването Крумов е каза още, че употребява наркотични вещества още от студентските си години.

Адвокатът на Крумов и самият той поискаха от съда да наложи втората по строгост мярка за неотклонение „домашен арест“. В аргументите си защитата посочи чистото съдебно минало на Крумов, фактът, че е оказал съдействие на разследването, че сам е подал молба за напускане на работата си.

Съдия София Радославова заключи, че срещу 32-годишен Красен Крумов има достатъчно събрани доказателства за  извършено престъпление. Съдът отчете и факта, че Крумов е заловен да шофира под въздействие на марихуана, което е предпоставка да извърши и друго престъпление и го остави за постоянно в ареста.

ШУМ.БГ