Полицията в Шумен задържа четирима за притежание на наркотици през изминалите 3 дни.

Около 12,30 часа на 2-ри ноември на бул. “Плиска“ близо до Градската градина била извършена проверка на 27-годишен шуменец. В И.А. бил намерен плик с около един грам бяло прахообразно вещество, което след направения полеви наркотест реагирало на амфетамин. Проведени били допълнителни оперативни действия и около 14,30 часа било извършено  претърсване в апартамент на ул. “Цар Освободител“ в Шумен, обитаван от А.Е. /26 г./. От жилището и от избеното помещение били намерени 10 пликчета с бяло прахообразно вещество с общо тегло около 11 грама, което реагирало на амфетамин, и везна. След претърсване в личния му автомобил Сеат Леон била намерена и иззета бучка бяло вещество с тегло около 2 грама. Двамата били задържани за срок до 24 часа в РУ-Шумен.

Около 22,30 часа същия ден станал пътен инцидент на бул. “Плиска“ до кръстовище с ул. “Станционна“, при който пострадала 70-годишна пешеходка. 40-годишният шофьор на колата бил трезвен и с редовни документи, но докато полицаите отработвали произшествието 32-годишният пътник във Фолксвагена  с инициали Д.В. извадил шише с алкохол и започнал да пие. Бил предупреден от униформените да не употребява алкохол на обществено място още повече на мястото на инцидента, но той продължил. Задържан бил в Районното, където при направения му личен обиск в него намерили пликче с около грам суха маса, по негови данни – марихуана.

Съставен му е акт по общинската наредба и друг по ЗБЛД за увредена лична карта. Образувано било и досъдебно производство за държане на наркотични вещества.

Четвъртият с наркотици бил хванат на следващия ден - събота. Около 10,20 часа на кръстовището на ул. “Марица“ с ул. "Васил Друмев“ в Шумен полицейски служители извършили проверка на 23-годишен местен жител. При обиска в Н.Н. били намерени плик с около 2 грама суха зелена листна маса и около 7 грама бяло прахообразно вещество. Полевият наркотест реагирал на марихуана и амфетамин. При последвало претърсване в дома му са намерени още два грама амфетамин. Н.Н. бил задържан за срок до 24 часа в РУ-Шумен.

Срещу него и срещу другите двама шуменци, арестувани с наркотици в петък, са образувани е досъдебни производства за престъпление по чл. 354 А ал. 3 т. 1 от Наказателния кодекс.
ШУМ.БГ