58-годишната Анка М., която бе обвинена за даване на подкуп на полицай, бе осъдена днес от състав на Шуменския окръжен съд, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

Анка М. получи пробация със задължителна регистрация по настоящ адрес за срок 1 година и задължителни периодични срещи с пробационен служител два пъти седмично също за една година. Присъдата е постановена след бързо производство, а съдът е приел, че са налице смекчаващи вината обстоятелства - подсъдимата е с чисто съдебно минало.

Припомняме, че 58-годишната жена опита да подкупи полицай с 20 лв., за да не бъде глобен  зет й. На 23 октомври тази година Анка М. пътувала в колата на зет си 33-годишния Н.У., който шофирал без книжка. В близост до зърнобаза „Сливак“ на пътя Шумен-Силистра пътуващите в автомобила забелязали полицейски служители. Водачът бил притеснен, тъй като, освен че не притежавал правоспособност за управление на автомобил, не носел и документи за самоличност. Спрял на пътя на около 400 метра от полицейския автомобил и направил обратен завой, за да избегне проверката. След кратко преследване колата била спряна.

За да бъде избегната санкция за близкия на подсъдимата, Анка пуснала 20-левовата банкнота в полицейския автомобил. На неправоспособния водач били съставени 3 акта за административни нарушения, а на един от пътниците в колата била наложена глоба с фиш, тъй като пътувал без предпазен колан.

ШУМ.БГ