Огнеборците гасиха през последните два дни пожари в навес, в котелно на автосервиз, в контейнери за смет и комини

При пожар в навес на двор в село Наум е изгорял кон, собственост на  44-годишната Е.Д., съобщиха от полицията днес. Навесът бил обхванат в пламъци към 17.20 часа на 23 ноември. Заедно с коня изгорели и 50 бали фураж, пет кубика дърва за огрев и около 20 кв.м. покривна конструкция. Огнеборците използвали 6 тона вода, за да погасят пламъците. Спасена е една сграда. Причините за възникването на пожара са в процес на установяване, уточняват от полицията.

На следващия ден - 24 ноември бил приет сигнал за пожар в котелно помещение в автосервиз на ул. “Университетска“ в Шумен. Към мястото бил насочен противопожарен екип, който погасил пламъците с 3 тона вода, но огънят унищожил 2 прахосмукачки, един бойлер, ВиК и ел. инсталация и опушил около 40 кв.м. стени. Автосервизът бил спасен от опожаряване. Причина за пожара е късо съединение. Малко преди да възникне е имало прекъсване на тока, след като бил пуснат пушек тръгнал от котелното помещение.

Огнеборците са гасили  още пожар в контейнери за смет в Шумен на ул. “Владайско въстание“ и ул. “Драгоман“, в Каспичан, както и комини в Нови пазар и село Климент.

ШУМ.БГ