Спешен ремонт на залата за гимнастика и фехтовка на комплекс "Плиска" започва до дни. С 200 хил. лв. ще бъде изцяло подменен покривът на залата. 

Решението за ремонта е взето в петък, след като дъждът предизвикал сериозно наводнение. Станало ясно, че пораженията върху настилките и ел. таблото са толкова сериозни, че през зимата няма да може да се води тренировъчен процес.

"Мислихме да оставим подмяната на покрива за идната година, но се оказа, че трябва да се направи веднага. Подготвяме документите за поръчката. Ще поканим същата фирма, която ремонтира покрива на голямата зала на комплекса, тъй като сме доволни от работата й", каза за ШУМ.БГ директорът на строителната дирекция в община Шумен Валентина Йорданова.

Прогнозната стойност на ремонта е 200 хил. лв. Ще се използват същите панели, каквито се поставят в момента на покрива на залата за хандбал и волейбол. "В бюджета нямаме заложени средства за новия ремонт, ще го платим разсрочено догодина", каза Йорданова.

Тя изказа увереност, че през 2019-та ще се заделят пари и за подмяна на покрива на третата зала от комплекс "Плиска" - тази за борба и бойни спортове.

ШУМ.БГ