Община Шумен възложи проектиране на нов стадион, който ще бъде построен на мястото на сегашния "Панайот Волов". Все още не е уточнен точният брой на местата в него, като те ще са между 10 000 и 12 000. Това каза на последната за годината пресконференция кметът на Шумен Любомир Христов.

Проектирането е възложено на архитектите на Арена Шумен - студио "АТЕК-ВД". Те трябва да представят първите си 3D визуализации до края на годината. 
 

Главната трибуна ще бъде съборена, както и тази срещу нея /над маратонската врата/. Ще се запази само трибуната, известна като Английския сектор.

"Входът на стадиона ще бъде откъм булеварда. Има идея от ляво и отдясно да има търговски обекти и от там ще бъде подходът. Там ще има врата, която ще може да се демонтира, за да може при концерти пространството да става като зала на открито", каза кметът.

Идеята на администрацията е строителството на новия стадион да започне догодина, но финансиране не е осигурено. "Средства ще се търсят отвън, общината няма как да отдели тези пари", каза Христов. 

Припомняме, че миналата година стана ясно, че Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране изготви становище, според което Градският стадион не може да се ремонтира и трябва да се събори. Тогава кметът запозна с проблема министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

ШУМ.БГ