Община Шумен ще кандидатства за финансиране пред Министерството на младежта и спорта, за да довърши ремонта на голямата зала в комплекс „Плиска“. Сумата, която е необходима, е 800 хил. лв.

С парите залата за хандбал, волейбол и баскетбол ще се санира изцяло, ще се подменят ел. инсталацията и дограмата.

Това каза кметът Любомир Христов, който днес с журналисти направи оглед на ремонтираните покриви на две от трите зали в спортния комплекс.

„От създаването на комплекса не е извършен такъв цялостен ремонт. Сега целият покрив е сменен, дървените столици са подменени с метални, които са подсилени. Отвън има цялостна обшивка на гредите. Ремонт се прави и на покрива на коридора, защото и там тече. Водосточните тръби са подменени, има нов гръмоотвод. Общата ремонтирана площ е около 3 000 кв.м.“, обясни Любомир Христов, като даде висока оценка за работата на фирма „Прис“, която извърши дейностите.

Покривът на голямата зала за хандбал, волейбол и баскетбол бе ремонтиран за 300 хил. лв. Ремонтът на залата за гимнастика и фехтовка пък е за общо 210 хил. лв. Двете помещения в нея са разделени с преграда, сложен е допълнителен климатик за отопление, както и нов килим за гимнастичките.

Кметът обясни, че се планира ремонт и на покрива на третия корпус на комплекса, където са залите по борба и карате. „Ще се опитаме на шестмесечието да заделим пари от бюджета“, каза Христов.

ШУМ.БГ