1,4 милиона лева са заложени тази година за ремонти на улици и тротоари в град Шумен и селата от общината. Това каза днес заместник-кметът Боян Тодоров.

„Това е първоначалният ни план. Надявам се при актуализацията на бюджета в средата на годината да отделим още средства за асфалтиране на улици и направа на тротоари. Миналата година бяхме заложили около 1,600 млн. лв., но изразходвахме над 2 млн. лв. Сега отново ще наблягаме на направата на улици и тротоари“, каза Боян Тодоров.

Той допълни, че вече се правят огледи в града и селата, за да се актуализират списъците с улици и да се изготви план за работа. Дейностите ще започнат възможно най-рано, когато времето позволи.

Извън заложените в бюджета са и 450 хил. лв. за ремонта на  ул. „Петър Парчевич“, които бяха отпуснати от държавата. Заместник-кметът обясни, че общината вече е направила идеен проект за там. „Искаме да покажем на гражданите идеята ни как ще изглежда улицата. Желанието ни е шуменци да кажат своите съображения и тогава да започнем цялостния й ремонт“, обясни Тодоров.

С целевите средства ще се разшири и кръстовището на  улиците „Петър Парчевич“ с "Васил Априлов". Това ще стане като се събори къщата на ъгъла, която е бивш пощенски клон. 

ШУМ.БГ