Трима мъже са задържани като извършители на кражба на вещи и части от автомобил, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

Крадците са заловени след получен сигнал от гражданин. Малко преди 02:00  часа на 17 февруари в полицията се обадил мъж, който съобщил, че е забелязал съмнителни лица на ул. “Република“ в Шумен, които оглеждат паркирани автомобили.

Към адреса са насочени веднага полицейски екипи. На място били установени Н.Н. /21г./ от Смядово, И.К. /21г./ от Шумен и Р.И. /18г./ от Смядово.  В лек автомобил, с който се придвижвали били намерени два акумулатора. Изяснено било, че за времето от 23 часа на 15 февруари до 02:00 часа на 17 февруари са извършили кражби на вещи и части от автомобили в различни райони в Шумен, след като им взломявали врати или прозорци.

Към момента е изяснена съпричастността им към девет престъпления, като обект на престъпно посегателство са осем панела за авто СД плеъри, седем акумулатора, една СД уредба, субуфер и резервна гума. Тримата са задържани за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. За извършени престъпления по чл. 195 ал. 1 т. 3 от НК са образувани досъдебни производства.

ШУМ.БГ