Прокурор Румен Рачев от Окръжна прокуратура в Шумен и разследващият полицай Бисер Георгиев от областната дирекция на МВР са наградени за бързото разкриване на четворното убийство в Каспичан, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

Прокурор Румен Рачев е отличен със „служебна благодарност“ и „награден нож“ със заповед на главния прокурор на Република България Сотир Цацаров. Наградата е за отлично изпълнение на служебните задължения по досъдебното производство за четворното убийство в град Каспичан. Благодарение на усилията и професионализма на прокурор Рачев, то бе приключено само за три месеца, а извършителят вече е осъден на 30 години лишаване от свобода от първата съдебна инстанция. 

Предложението за отличието на прокурор Румен Рачев е на административния ръководител на Окръжната прокуратура в Шумен Маргарита Георгиева.

Награден за разследването на тежкото умишлено убийство, също по предложение на окръжния прокурор на Шумен, е и разследващият полицай от ОД на МВР в Шумен Бисер Георгиев.

ШУМ.БГ