Политическите противници на "КОД" са Българската социалистическа партия и Движението за права и свободи. Останалите политически партии нямат такова голямо значение. "КОД" е консервативна дясна партия. Целта на създаването й е дясно консервативно управление", допълни той. Аз отстоявам дясно консервативни позиции, а Радан Кънев е член на либерална формация, която защитава зелен екстремизъм, описа той разликата между себе си и водача на листата на "Демократична България"

Така лидерът на бъдещата партия Консервативно обединение на десницата (КОД), бивш министър на здравеопазването в правителството на Бойко Борисов и бивш член на ДСБ - Петър Москов, обясни по Би Ти Ви разликата между себе си и водача на листата за евродепутати на "Демократична България" Радан Кънев.

Между КОД и първоначалното ДСБ има много прилики, между КОД и сегашното ДСБ има много разлики. Дясното беше подменено, това трябва да се каже ясно, смята Москов. Той определя БСП и ДПС, като политическите противници на КОД са БСП, а дясното трябвало да се противопоставя на зеления тероризъм. Москов добави, че "либералният модел на демокрация е провален и ние сме длъжни да му противопоставим ценностите на консервативната демокрация".

"Аз съм лекар, когато дойде човек при мен, очаква да го лекувам, не да му обяснявам, че не мога, заради лошата атмосфера, колегите, които не харесвам, и т.н. От политиците хората очакват да променят правилата, което да доведе до подобряване на стандарта им на живот, не да правят експерименти, коментира още Москов.

Дневник