Стефан Стоев  от АСК Ара Моторспорт със Silver Car EF 10 спечели юбилейното 20-то издание на „Мемориал Валерий Великов“. Стоев бе най-бърз и в трите манша, а в първия подобри своя рекорд на трасето от вчера, когато записа 01:44.620 мин. При първото изкачване днес Стоев постигна време от 01:42.410 мин. Общото време на победителя в Шумен е 05:10:310 мин.

„Не очаквах че, така добре ще се справим. По време на опознаването на трасето не се чувствах уверен, най-вече заради това, че съм направил едва 5 обиколки на писта „Калояново“ след участието ми в Италия. Когато мина първият тренировъчен манш и видях времената успях да се отпусна и да вдигна темпото постигайки желаните от нас резултати“, каза след финала Стефан Стоев.

Втори се нареди Николай Златков от АСК Проспийд с Audi quatro. Той остана на 4.490 сек. След Стоев. Трети в генералното класиране е Юлиян Телийски от АСК Дунев Рейсинг с Митсубиши Ево с общо време от трите манша 05:16.500 мин.

От шуменските пилоти най-добре се представи Добрин Борисов от АСК Стари Столици с Рено Клио макси. Борисов завърши на 26 място в генералното класиране с общо време от трите манша 06:27.670 мин. Пилотът от Велики Преслав Христо Атанасов от АСК Бултранс РТ със Ситроен С2 е на 18-то място.

Общо 55 купи и специални отличия раздадоха организаторите при награждаването днес.

ШУМ.БГ