Община Шумен получи сертификат в знак на благодарност за активното си участие в благотворителната кампания за събиране на пластмасови капачки, които ще се предават за рециклиране, съобщиха от общинския пресцентър.

Събраното количество бе предадено днес на организаторите от Сдружение „Аз вярвам и помагам“ по време на празника на рециклирането, който се проведе пред Катедралния храм „Свето Успение Богородично“ във Варна.

От началото на кампанията в Шумен на различни места в града бяха поставени съдове, в които се събираха капачки. Такива контейнери бяха разположени на входа в сградата на Община Шумен, областната администрация, Диагностично-консултативния център (ДКЦ 1), МБАЛ – Шумен, Младежкия дом, Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“, ШУ „Еп. К. Преславски“ – централна сграда и в сградата на Педагогическия факултет, Медицинския филиал към МУ – Варна и в Радио Шумен.

В кампанията се включиха и детски градини, училища и институции. Те също бяха специално отличени и ще получат сертификати за персонална ангажираност, социална отговорност и принос в кампанията по събирането на ненужни пластмасови капачки.

От общинската администрация благодарят на училищата, детските градини, институциите и гражданите, които участваха в благотворителната акция и подкрепиха инициативата.

С получените парични средства ще бъде закупена и дарена медицинска апаратура за най-голямото отделение по неонатология в СБАГАЛ „Проф. д-р. Димитър Стаматов – Варна“ и най-голямото отделение за детска хирургия в МБАЛ „Св. Анна“ във Варна.

ШУМ.БГ